Øresundsbroen

Læs mere om Bropas her

Danmark har altid haft tætte relationer til Sverige og der var længe et ønske om en fast forbindelse mellem Danmark og Sverige i form af en bro. Der blev dog først bred politisk enighed i halvfemserne, så arbejdet omkring Øresundsbroen kunne begynde.

Øresundsbroen blev officielt åbnet i år 2000 den 1. juli, og har efterfølgende været med til at forstærke båndet mellem Danmark og Sverige i Øresundsregionen. Ordningen med Bropas har også gjort det billigere og nemmere at pendle over Øresundsbroen til daglig og medført at mange danskere er flyttet til Sverige for at opnå skattefordele eller svenskere arbejder i København og bor i Sverige.

Selæve Øresundsbroen er et avanceret bygningsværk af format. Motorvej E20 fra Amager mod Skåne fører dig først gennem sænketunnelen under farvandet Drogden, og så op på den kunstigt anlagte ø Peberholm.

Fra øen Peberholm følges både jernbane og motorvej ad hen over højbroen, der går over Flinterenden, som alle større skibe på Øresund benytter. Til sidst kører man i land på den svenske side lige syd for Malmø ved Lehrnacken, hvor Øresunds-broens betalingsanlæg er placeret. Landegrænsen mellem Danmark og Sverige findes ca. midt på højbroen over Flinterenden.

Der er en smuk udsigt over havet, når du kører over Øresundsbroen i bil, da motorvejen ligger på øverste dæk af højbroen med udsigt til både Danmark og Sverige, mens jernbanen er placeret nede under motorvejen hvor udsigten er begrænset.

Øresundsbroen er blevet et uundværligt aktiv for hele Øresundsregionen.

Leave a comment

1 Comments.

  1. anna jurgensson

    Dejligt med en bredere horisont, og nemmere adgang.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

*

CAPTCHA-billede


Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>